BÖYLE UĞURLANMAK HER KULA NASİP OLMAZ MEKANIN CENNET OLSUN ABDİ BAŞKAN

Necmettin ŞEKEROĞLU

4 yıl önce

Yaklaşık 18 yıldır yakından tanıdığım, her zaman çok değer verdiğim her zaman yanında olduğum değerli başkanımız Abdi Bey’i kaybetmiş olmanın şokunu hala üzerimden atamadım.

Başkanlığının üç döneminde de şehrimize gerçekten çok değerli eserler bıraktı hatta aramızdan ayrılmadan, birçok projeye imza attı.

“Baki kalan bu kubbede de ancak hoş bir seda imiş.” diyor şair Baki.

Son yıllarda gördüğüm en kalabalık cenaze merasimi ile muhteşem bir uğurlama ile kendisini ahirete yolcu ettik, dualar ettik. Yüce yaratıcıdan affını istedik, Fatiha’lar okuduk. Onu sevenlerin yürekleri dağlandı, birçok insan gözyaşlarını içine akıttı.

Mütevazı kişiliğiyle bütün insanlara değer veren, büyük küçük, fakir zengin demeden onlarla ilgilenen, dertlerini dinleyen, onlara yardımcı olmaya çalışan birisiydi. İki dönem meclis üyesi olarak birlikte çalıştığım ve yaşantısına yakından şahitlik ettiğim kadarıyla, onun için dünyalık olarak atfettiğimiz şeylerin bir değeri yoktu. Onun için paranın, makamın ve şöhretin bir değeri yoktu. Onun rantla haksız kazançla hiçbir zaman işi olmadığına, çocuklarına haram lokma yedirmediğine, konu memleket meselesi olduğunda her türlü fedakarlığı yaptığına, defalarca şahitlik ettim.

Ben bir daha şahitlik ettim ki; İnsanların özel yaşantılarıyla, ilgi alanlarıyla, yaşam biçimleriyle, dindar olup olmadıklarıyla, kimsenin ilgilenmediğini aksine; ahlakı, dürüstlüğü, mütevazı kişiliği, haram kazanca karşı dik duruşu sebebiyle herkesin rahmet dilediği, herkesin helallik verdiğine şahit oldum.

Kilis seni unutmayacak, mekanın cennet olsun Abdi Başkan.

YAZARIN DİĞER YAZILARI