KALE DUVARIMI? CAMİİ DUVARIMI?

Necmettin ŞEKEROĞLU

6 yıl önce

Yaklaşık iki yıldır devam eden tarihi Canpolat Paşa Tekye Camii inşaatı, gün yüzüne çıkınca vatandaşlar şok oldu. Cami avlusuna inşa edilen kocaman odaların duvarları aşırı yüksek yapılması dolayısıyla dışardan bakıldığında adeta bir kaleyi andırıyor.

Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından restorasyonu yapılan tarihi Tekye Camii’nin orijinalinde duvarlarının bu kadar yüksek olmadığı herkes tarafından bilinmesine rağmen, yapılan tadilatta camii silüetinin kaybolması büyük tepkilere neden oldu.

Vizyon havadis gazetesi olarak küçük bir araştırma yaptığımızda camiinin orijinal resimlerinde bu yüksek duvarların olmadığı hemen anlaşılıyor.

Konuyla ilgili Çevre sakini vatandaşlar, tepkilerini dile getirerek Cumhuriyet Meydanı’ndan bakıldığında caminin önünün tamamen duvarla kapatılmış olmasından dolayı, duydukları tepkileri dile getirerek:  “Camiinin orijinaline bağımlı kalınmalıydı. camiinin görüntüsü tamamen kaybolmuş, Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nü bu işi düzeltmesi için göreve çağırıyoruz.” dediler.

 

YAZARIN DİĞER YAZILARI