KÖPRÜDEN ÖNCEKİ SON ÇIKIŞ

Necmettin ŞEKEROĞLU

8 yıl önce

KÖPRÜDEN ÖNCEKİ SON ÇIKIŞ

Malum 1 kasımda seçime gidiyoruz,şimdi bütün önceliklerimizi arka plana atma ,bütün talep ve beklentilerimizi erteleme bütün hesaplarımızı sonraya bırakma zamanı diye düşünüyorum.

Her gün şehitler gelmeye, analarımız yeniden ağlamaya başlamış ve her ne kadar ateş düştüğü yeri yakar denilse de herkes acıdan payına düşeni almak zorunda kalmıştır.

Kendimize göre çok haklı gerekçelerimiz olsa da dün Ak Partiden esirgenen oylar bugün ülkemizde yaşanan siyasi ve ekonomik krizlere sebep olmuş, istikrar bozulmuş ve bazı güç odakları ülkemizi üç ayda cehenneme çevirmişlerdir.

Ülkemizin düşürüldüğü bu duruma sevinen/ler asla dostlarımız olamazlar.

Güya Tayyip Erdoğan düşmanlığında ittifak eden dahili ve harici güçler ellerine geçen fırsatları Türkiye aleyhine kullanmaya ve asıl sorun(!) olan ’’Türkiye nin yükselişi’’ni durdurmaya çalışmaktadırlar.

Tamda yıllardır emek verilen çözüm/ barış sürecinin meyvelerini toplayacak, demokratik taleplerin karşılandığı, insan hakları ihlallerinin yapılmadığı ve huzurun hakim olduğu bir ülkeye doğru evrilirken kim düğmeye bastıysa her şey birdenbire altüst oldu.

Türk dünyası ve İslam coğrafyasının her köşesinde Türkiye için beslenen ümitlerin hayal olmaması, dünya mazlum ve mağdurlarının sesinin kesilmemesi, bu ümmetin yiğit seslerinin kısılmaması için gün doğru karar verme günüdür.

Şunu iyi bilmemiz gerekiyor ki bugün köprüden önceki son çıkıştayız!

Yarın dönüşü olmayan bir yola girmemek için sağlıklı karar vermenin tam zamanıdır diye düşünüyorum

Gönül verdiğimiz başka partilerimiz olsa da, kalbi yakınlık duyduğumuz kanaat önderlerimiz bize başka telkin ve tavsiyelerde bulunsa da ,bu vatan bizim sloganıyla etnik ayrımcılık yaparak milli ve manevi duygularımızı istismar edenler olsa da, bugün için yapılacak fedakarlık , konu Türkiye ise gerisi teferruattır demektir .Unutmayalım ki hepimiz aynı gemideyiz.

Herkes bilmeli ki savaşın kazananı, barışında kaybedeni olmazmış Ülkemizdeki terörü bitirmek için tek çare yeniden istikrardır.

Bunun için nefret söylemini değil sevgi dilini kullanmalı, ötekileştirmek yerine kardeşlik olgusunu yerleştirmeli ve 1 kasım seçimlerini fırsata çevrilmeli diye düşünüyorum

İstikrarı, işimizi, aşımızı ve insani değerleri korumak için, herkes için bu ülkede değerli olan ne varsa onları kaybetmek istemiyorsak, şehit analarının yanık ağıtlarını duymamak için bugün yapılacak şey birlik olmak ve  kardeşlik türkülerinin yeniden söylendiği güzelim ülkemize tekrar kavuşmak olmalıdır.

                                           

                                                                                    Necmettin ŞEKEROĞLU

YAZARIN DİĞER YAZILARI