KİLİS ORGANİZE SANAYİ ATAĞA GEÇTİ

Necmettin ŞEKEROĞLU

7 yıl önce

KİLİS ORGANİZE SANAYİ ATAĞA GEÇTİ

 

Sizlere OSB yönetim kurulu başkan vekili olarak organize sanayi bölgesinden güzel haberler vermek istedim.Mevcut OSB alanı 90 hektar iken şimdi 220 hektara çıkıyor,yani şimdi faal olan işletme sayısı 30 iken yaklaşık 90 firma OSB de faaliyet gösterecek inşallah.Şimdi bile OSB deki çalışan sayısı 2000 i geçti ,yeni işletmeler faaliyetine başlayınca 5-6 bin kişi istihdam edilecek,bu da  Kilis’te işsiz insan kalmayacak demektir.

Kamulaştırma işlemlerinde yolun sonuna gelindi ve şimdiden metrekare başına 5 tl avans alınarak 52 firmaya ön tahsisleri yapıldı.2016 yılı bizim için çok önemli gelişmelerin olacağı bir yıl olacak inşallah.Parselasyon işlerini birkaç ayda bitirerek firmalara kesin tahsisleri yapmayı planlıyoruz.

Yine 2016 yılında OSB  ikinci bölgede yollar açılacak elektrik su ve doğalgaz altyapı işleri ihale edilecek

Biliyorsunuz yıllardan beri yollarımız çok kötüydü ancak kasım ayında yol yapım işini bir firmaya verdik ve bu ay statik asfalt kaplama yapılarak bize teslim edilecek. Yine karayolu üzerindeki yeşil alanlara 1500 gemlik tipi zeytin ağacı dikildi. Kilise yakışır bir OSB görüntüsü olmaya başladı çok şükür.

Ayrıca küçük OSB mescidinde yaklaşık 400 kişi Cuma namazı kılıyordu .Yakın köylere gidenlerde çabası ,ancak birkaç ay önce OSB cami yaptırma ve yaşatma derneğini kurarak organizenin tam girişine yani Kilis-Gaziantep karayolu üzerine yaklaşık 2000 kişinin namaz kılabileceği iki katlı ve osmanli mimarisi görünümünde çifte minaresi olan bir cami inşa ediyoruz.Camimizin birinci katı bitmek üzere,hayır sahiplerinin katkılarıyla iki yılda tamamen bitirmeyi planlıyoruz.

NOT:camimizin yapımını üslenen bir hayır sahibi çıkarsa isim hakkı ona ait olacaktır duyurulur

YAZARIN DİĞER YAZILARI