TEŞEKKÜRLER TOSYALI AİLESİ

Necmettin ŞEKEROĞLU

4 yıl önce

Kilis'e Eğitim Anlamında Yaptığınız Katkıyı Kilisliler Asla Unutmayacaklar!

Yıllardan beri Kilis'te sıkıntı olarak görülen “Okullaşma” durumuna Tosyalı ailesinin katkıları büyük bir neşter vuracak. Geçtiğimiz günler içerisinde devri gerçekleştirilen ve 12 Milyon 500 bin liraya Tosyalı ailesinin katkıları ile alınan eski Tekel Suma Fabrikası’nın yeri “Okullar Bölgesi “ olacak. Kilis Valisi Recep Soytürk, Kilis Belediye Başkanı Av. M. Abdi Bulut'un basın mensuplarına yaptıkları açıklamalarda özel sektörün elinde bulunan ve fabrika olma özelliğini kaybetmiş bulunan, içerisinde bulunan tüm emtiaların başka şehirlere götürüldüğünü belirterek, bu yerin özel sektörden satın alınarak okullar yapılacağını belirttiler.

En Az 5 Okul Yapılacak.

Eski Tekel Suma Fabrikası’nın yeri 51 dönüm araziye sahip. Buraya en az 5 okulun yapılacağını ve Kilis için sıkıntı olan ikili eğitim sisteminden bir nebze olsun tekli eğitim sistemine dönüleceğinin müjdesi verildi. Kilis'te halen 16 okulun ikili eğitim sisteminde devam ettiğini, küçük minik yavruların eğitimlerini almaları için sabahın erken saatinde kalkmak zorunda olduklarını dile getiren Vali Soytürk: “İnşallah bu sistemi tekli sisteme çevireceğiz ve çocuklarımız rahat bir ortamda tekli eğitim görecekler.” dedi.

Fuat Tosyalı Okul Yapılacak Olan Yerleri Gezdi.

Geçtiğimiz hafta sonunda Kilis'e gelen Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı eski Tekel Suma Fabrikası’nın bulunduğu yerleri Kilis Valisi Recep Soytürk, Kilis Belediye Başkanı Av. M. Abdi Bulut, AK Parti Kilis İl Başkanı Av. Murat Karataş ile beraber gezdi.  Kilis Valisi Recep Soytürk Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalıya yapacakları Okullar hakkında bilgiler verdi.

Kilis Halkı Tosyalı Ailesine Eğitime Yaptıkları Katkıdan Dolayı Minnettar Kalacak.

Tekel Suma Fabrikası özelleştirildikten sonra 4 sefer el değiştirdi. En son İngiliz bir şirkete geçen bu yer atıl bir şekilde duruyordu. Buranın satın alınması ile ilgili olarak Kilis Valisi Recep Soytürk'ün ve Kilis Belediye Başkanı Av. M. Abdi Bulut'un girişimleri sonuç verdi. Özel sektörün elinde bulunan bu yer Tosyalı Holding tarafından satın alınarak Kamuya tahsis edildi. Bugün Kilis'te ciddi bir okul sorunu bulunurken Tosyalı Holding’in yapmış olduğu bu katkı, Kilisliler tarafından asla unutulmayacaktır. Konu ile ilgili olarak görüştüğümüz Kilisliler "Allah Tosyalı Holding’den razı olsun. Kimse burası için bir çırpıda çıkarıp 12 Milyon 500 bin lira vermez. Buraya yapılacak Okullar ile çocuklarımız rahat bir eğitim ve öğretime sahip olacaklar. Bizler Tosyalı ailesine teşekkür ediyoruz. Kilis halkı, eğitime verdikleri katkıdan dolayı Tosyalı Ailesine minnettar kalacaklar." dediler.

 

YAZARIN DİĞER YAZILARI