ÖNCELİĞİMİZ  LİYAKAT  EHLİYET ve DÜRÜSTLÜK OLMALI

Necmettin ŞEKEROĞLU

9 yıl önce

                           ÖNCELİĞİMİZ  LİYAKAT  EHLİYET ve DÜRÜSTLÜK OLMALI

                Ak parti aday listelerini dört haziranda yüksek seçim kuruluna teslim edecek.Bu demektirki aday listeleri kesinleşinceye kadar adaylar üzerinde tartışma devam edecek.Öncelikle belirtelim ki bu sürecin çok seviyeli bir biçimde, yani centilmence devam etmesi kırgınlıklara ve küskünlükler sebep olmaması gerekir.Kimin ne söyleyeceği varsa,şimdi söylemeli aday adaylarının ne kadar artıları ve eksileri varsa medenice tartışalım,tatlı bir rekabet içerisinde bu süreci tamamlayalım,Tabiki herkesin gönlünde bir aslan yatar herkes ayrı kişiyi aday olarak görmek ister bu da en tabi hakkıdır buraya kadar her şey normal ve doğal karşılanabilir.

              Ancak adaylar kesinleştikten sonra bu konudaki tartışmalara son vermek gereklidir. Bu süreçten sonra söylenecek her söz açılacak her dosya Ak Partiye zarar verir bunada hiçbir Ak Partilinin hakkı olmadığını düşünüyorum.ak partinin misyonuna inanan,ülkemizin geçmiş olduğu bu zor dönemeçte sorumluluk duyabilen her vatandaşın bu sürece olumlu katkıda bulunması boynuna borçtur.

               Şu anda diğer adaylarla yarış içerisinde yarış içerisinde olmak, kendi farklılıklarını ortaya koymak,özelliklerini sıralamak veya projelerini sunmak belden aşağıya vurmamak,seviyesiz davranışlar içerisine girmemek şartıyla normaldir.

              ama bu süreç, yani tatlı rakabet bittikten sonra hepimiz yan yana gelebilmesini bilmeli tek vücut tek yürek olmasını bilmeli,hep birlikte genel merkezin belirlediği adayın etrafında kenetlenmesini bilmeli,seçim sürecinde hep birlikte hareket ederek seçim sürecinde başkalarının eline koz verecek ekmeklerine yağ sürecek davranışlardan kaçınmalı ve seçim zaferini hep birlikte yaşamalıyız

 

              Şimdi gelelim asıl meseleye. Aday belirleme sürecinde herkesin farklı kriterleri olabilir çünkü herkesin öncelikleri ve hassasiyetleri farklılık arzedebilir bu durum zaten normaldir.ancak ak parti , misyonuna ve vizyonuna ters düşmeyen olmazsa olmaz ilkeleriyle çelişmeyen toplum tarafından sevilen ve saygı gören yani kısacası topluma güven veren adayları ön plana çıkarmalıdır Uygun olmayan adaylar hem parti tabanını sıkıntıya sokar hem de seçmen de n gerekli desteği göremez.

               Bu kriterler ne olmalı sorusuna gelince ;öncelikle adaylarda aranacak olmazsa olmaz şart ehliyet ve liyakat olmalıdır.yani birincisi o işe ehil  ,kültürüyle görgüsüyle kabiliyetleriyle  milletin vekilliğini üslenecek kapasitede,ikincisi liyakat ve dürüstlük yani o göreve layık olmalı ve dürüst olmalı,veremiyecek hesabı olmamalı toplum tarafından hoş karşılanmayan davranışları olmamalı ak partiyi sıkıntıya sokacak şaibeli işleri olmamalı ,kayırmacı kişilikten uzak olmalı.

                Tüm bunlar kadar önemli bir özellikte ise ekip ruhuna sahip yani istişareye yatkın bir kişiliğe sahip olmalı,  başarıyı ve başarısızlığı  paylaşmasını bilmeli sadece ben bilirim anlayışından uzak durabilmeli ucuz siyasete aday olmamalıdır. Bu saydığım kavram ve ilkelerin göreceli kavramlar olduğunu biliyorum. Ancak toplumda genel olarak kabul gören davranışlar ve hassasiyetler vardır.

               Ak parti muhafazakar demokrasi felsefesinde de belittiği gibi halkın inançlarına yani kutsal kabul ettiği değerlere saygılı, onların hassasiyetleriyle çelişmeyen bir anlayış içerisinde olmalı,kesinlikle ırka dayalı milliyetçilik,din üzerinden siyaset,bölgecilik anlayışına dayalı politikalardan uzak durmasını bilmelidir

               Ben inanıyorum ki tüm bu yukarıda saydığım ilke ve hassasiyetler gözetilerek bir seçim süreci geçirme erdem ve kararlılığını gösterebilirsek başarılı olmamak gibi bir sebep yok.

zaten böyle bir lükse de sahip değiliz.vesselam

YAZARIN DİĞER YAZILARI