YANLIŞ HESAP BAĞDATTAN DÖNERMİŞ…

Necmettin ŞEKEROĞLU

5 yıl önce

YANLIŞ HESAP BAĞDATTAN DÖNERMİŞ…

                *Ak parti seçim sürecini hızla başlatmış durumda.Adaylarda bereketli maşallah.  Bu durum teveccüh açısından  sevindirici.medeni cesaretlerinden dolayı hepsini tebrik etmek lazım.Bir durum tespiti yapmak istiyorum.Hiç kimse rahat değil bir huzursuzluk havası esiyor mevcut milletvekillerinin yeniden aday olması toplumu iktidar olmanın verdiği güçle rahatlatması gerekirken kamu oyu rahatsız ve tedirgin.Bu durum yeniden aday olanlarıda cesaretlendirmiştir.

                   Bu aday belirleme sürecinde en önemli kriter kamu oyu araştırmaları olmalıdır.Bu çalışmalar hassasiyetle yapılmazsa isabetli kararlar alınması mümkün değildir.Daha önce de yapılan parti içi tamayül yoklamalarındandanda anlaşılacağı gibi helede tek partili dönemlerdeki gibi gizli oy gizli tasnif uygulamaları hiç kimsenin vicdanını rahatlatamamıştır.Teşkilat mensupları tamayülden kimin ön plana çıktığını bilmemekte dolayısıyla genel merkeze olan güven zaafa uğramaktadır.

                Aday belirleme sürecinin çok dar olduğu bir zamanda son karar mercii tabiiki genel merkez olacaktır.ince eleyip sık dokumadan verilecek bir karar ak partiyi zaafa uğratacaktır Eğer Akparti genel merkezi kendisine oy verecek seçmenin   sesine kulak vermezse sonunu kendi eliyle hazırlamış olur.  Buna da kimsenin hakkının olmadığının düşünüyorum.

ve partimizin çaycısını dahi aday olarak belirlese ona gözümüzü kırpmadan oy vermeye ve var gücümüzle çalışmaya azmetmiş insanlarız.

 

                  Eğer sokakların sesine kulak vermeden vatandaşın ne dediğini dinlemeden “biz yaptık, oldu” anlayışı ile adayımızı belirlersek sonucuna hep birlikte katlanırız.Ülkeye ve Kilis’e hizmet, “ben” merkezli siyaset anlayışıyla yapılamaz. Akparti’nin tepesindeki yöneticilerimizin yakalamış oldukları başarı “biz” merkezli siyaset anlayışının bir sonucudur.

 

                   Bugün parti teşkilatı içerisinde bu partiye yürekten bağlı ama fiziken bağları kopmuş görünen nice insanların bulunması ve partiyle bağlarını asgari seviyeye indirmesi feodal, ilkel ve ben merkezli siyaset anlayışı yüzündendir.Bu şekildeki siyaset anlayışı bu misyona yürekten bağlı insanların teşkilatlardan uzaklaşmalarına, menfaat ve pragmatist eğilimleri olan insanların teşkilat çevresinde odaklanmasına zemin hazırlamıştır.

 

                  Burada iki çıkar yol var; Akparti genel merkezi ya sokaktaki seçmenin sesine kulak vererek onların gösterdiği adayı belirleyecek ya da kafasını gerçekler karşısında kuma gömen deve kuşu misali kendisi çalıp kendisi oynayacaktır.

                    Sonra bırakalım halk seçeceği adayı kendisi belirlesin. Bizim belirleyeceğimiz adayı seçmek zorunda bırakılmasın. Aslında en doğrusu sıralamada tercihli sistem.  Tabiî ki halk bizim seçtiğimiz adayı seçmek zorunda olmamalı. Hiç değilse mevcut adaylar içerisinde kendisine en yakın gördüğünü tercih edebilmeli. Hiç değilse istenmeyen insanlar meclise gitmemeli.

                     Siz kendinizi çok başarılı sayabilirsiniz ama vatandaş nezdinde krediniz bitmiş ve sizi yeniden aday olarak görmek istemiyorsa bunada saygı göstermek lazım.ha kamu oyu sizlere tevccüh eder de yeniden aday olamanızı isterse baş tacı. Bizim hiç kimseyle alıp veremediğimiz olmadığı gibi hiç kimseyede verilmiş bir sözümüz olamaz.halen milletvekili olmanız  size tekrar aday olma hakkını kazandırmaz. Ancak halk buna oy verecek insanlar karar vermeli Halkın istemediği ya da tasvip etmediği insanları zorunlu olarak aday ederseniz o zaman sonuçlarına hep birlikte katlanırız ama partimize yazık olur.vesselam                      Necmettin şekeroğlu

YAZARIN DİĞER YAZILARI