ÜMİTLERİMİZ SUDAN ÇIKTI

Necmettin ŞEKEROĞLU

4 yıl önce

Hani hep “ümitlerimiz suya düştü.” deriz ya, bu defa böyle olmadı, tersine ümitlerimiz sudan çıktı.

Karadeniz’de doğalgaz arayan Fatih 1sondaj gemimizden müjdeli haber geldi. Bugüne kadar yapılan birçok petrol ve doğal gaz arama işi hayal kırıklığıyla sonuçlanmıştı. Çünkü “el elin eşeğini türkü çağırarak ararmış.” derler. Bence burada önemli olan Türkiye’nin kendi gemileriyle petrol ve doğal gaz arıyor olmasıydı.

İlk etapta 320 milyar metreküp olarak tespit edilen doğalgaz kaynağı bölgedeki dengeleri ülkemiz lehine değiştirmiştir. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın cuma günü verdiği bu müjdeli haber gerçekten göğüslerimizi kabarttı. Bu durumu şöyle okumamız gerekiyor: Türkiye artık eksen değiştirmiş ve bir üst segmente çıkmıştır. Türkiye artık politikaları başkaları tarafından belirlenen bir ülke olmaktan çıkmış kendi politikalarını kendi belirleyen bölgesel bir güç olma yolunda hızla ilerlemektedir.

Bugün, özellikle Doğu Akdeniz’de Oruç Reis arama gemimizin sondaj çalışmalarına devam ediyor olması Türkiye’nin tam bağımsızlık yolunda attığı en büyük adımdır. Cümle alem bilmeli ki, bundan böyle gerek Karadeniz’de gerek Doğu Akdeniz’de sondaj çalışmalarımız devam edecek ve gelecek yeni müjdelerle bu ülke makus talihini yenmiş, lider bir Türkiye olacaktır.

Şunu da belirtmek istiyorum bulunan doğalgazın ekonomik değeri şimdilik olağanüstü rakamlar olmayabilir ama bu bir başlangıçtır. Yani gemilerimiz sondaj çalışmalarına devam edecek ve yeni yeni kuyuların müjdeli haberlerini alarak hep birlikte yeni ufuklara yelken açacağız inşallah.

YAZARIN DİĞER YAZILARI